Skip to content

Historie

aboutus

Historie

Seegers is een begrip in Santpoort-Noord. Al heel lang. Op 13 februari in 1930 begon J.Seegers als “heerenkapper” in het pand aan de Hoofdstraat, waar de kapsalon sindsdien onafgebroken gevestigd is geweest.

Het karakteristieke huis zelf werd gebouwd door Pieter Gerrit Keers in 1900. In de eerste jaren was het een wagenmakerij. Om het pand geschikt te maken als kapsalon, werd later de grote toegangspoort in het midden vervangen door een etalage

De twee voordeuren links en rechts daarvan kregen eind jaren ‘40 een eigen huisnummer. Seegers verkocht namelijk ook parfumerieën en tabaksartikelen. Een tijdlang mocht dat van de overheid alleen als de bedrijfsruimten volledig gescheiden waren. Met elk een eigen ingang en dwars door het pand een muur tussen sigarenhandel en kapsalon.

Later werd de rechterdeur weer gewoon de toegang tot het woonhuis boven de winkel. Daar woonde de familie Seegers vanaf het begin en daar werd ook zoon Hans geboren.

Hans zette later de zaak van zijn vader voort. Breidde hem uit en maakte hem geschikt voor de nieuwe tijd. De “heerenkapsalon J. Seegers “, waar mannen hun baard en snor dagelijks konden laten bijwerken , evolueerde tot de dames-en herensalon van “Hans Seegers, hairstylist”.

Net als zijn vader heeft hij, gedreven door de dezelfde liefde voor het vak, tot het laatst van zijn leven in de salon gewerkt. In de wetenschap, dat door de inspanningen van Carola Lanser – ondanks het ontbreken van een opvolger uit de familie – de naam Seegers in Santpoort nog lang een begrip kan blijven.